Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    • خانه
    • آرشیو اخبار
    • درباره ما
    • تماس با ما
    Instagram Telegram
    جمعه ۲۳ خرداد ۱۴۰۴
    پایگاه خبری و اطلاع رسانی مشعل نیوز
    خانه»اخبار مصور»الهام علی اف رییس جمهوری آذربایجان: | تاناپ برای منطقه ثبات به همراه خواهد داشت

    الهام علی اف رییس جمهوری آذربایجان: | تاناپ برای منطقه ثبات به همراه خواهد داشت

    5wq.jpg

    الهام علی اف رییس جمهوری آذربایجان در آیین بهره برداری از خط انتقال گاز ترانس آناتولی(تاناپ) گفت که این پروژه برای منطقه ثبات و صلح به همراه خواهد داشت.

    پروژه خط لوله انتقال گاز ترانس آناتولی(تاناپ) موسوم به ‘جاده ابریشم انرژی’ با هدف انتقال گاز جمهوری آذربایجان به ترکیه و اروپا امروز طی آیینی با حضور پنج رییس جمهوری در استان اسکی شهیر ترکیه به بهره برداری رسید.

    علی اف امروز در آیین بهره برداری از این پروژه افزود: ‘امروز ما تاریخ انرژی قرن بیست و یکم را با هم رقم زدیم و این تاریخ، تاریخ ثبات خواهد بود چرا که پروژه های انرژی برای منطقه صلح و ثبات می آورد.’
    وی اظهار کرد: وی ادامه داد: بهره برداری از این پروژه امروز امکاناتی را برای ترکیه و سایر کشورها به منظور تامین انرژی فراهم کرده است.
    وی پروژه تاناپ را نماد برادری آذربایجان و ترکیه دانست و بیان کرد: پروژه تاناپ در سایه تلاش و حمایت رجب طیب اردوغان رییس جمهوری ترکیه اجرا شده و یک پروژه بین المللی مهم در انتقال انرژی است. 
    رییس جمهوری آذربایجان با اشاره به وجود پیوندهایی برای اتحاد و برادری بین ترکیه و کشورش بیان کرد: اجرای پروژه تاناپ نشانه قوی برای این پیوندهاست.
    وی با اشاره به مشارکت چندین شرکت و کشور در اجرای پروژه تاناپ ادامه داد: تاناپ نخستین پروژه بزرگ مشترک جمهوری آذربایجان و ترکیه نیست چرا که پیش از این طرح خط لوله باکو ـ تفلیس ـ جیهان و خط آهن باکو ـ تفلیس ـ قارص با موفقیت به اجرا درآمده است.
    علی اف اضافه کرد: در سال های گذشته برای انتقال گاز جمهوری آذربایجان به اروپا مذاکرات و اقدامات وسیعی انجام شد، اما با مشارکت ترکیه این ایده عملیاتی شد و بر این اساس، قرارداد اجرای پروژه تاناپ را در سال ۲۰۱۲ با اردوغان امضا کردیم.
    به گزارش مشعل، پروژه خط لوله انتقال گاز ترانس آناتولی(تاناپ) موسوم به ‘جاده ابریشم انرژی’ با هدف انتقال گاز جمهوری آذربایجان به ترکیه و اروپا امروز طی آیینی با حضور رجب طیب اردوغان، الهام علی اوف و گیورگی مارگ ولاشویلی رئیسان جمهوری ترکیه، آذربایجان و گرجستان، وزرای انرژی برخی کشورها، مدیران شرکت های انرژی و مقامات بلندپایه کشورهای شریک این پروژه افتتاح شد.
    در این مراسم همچنین علاوه بر حمیدرضا عراقی معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، الکساندر ووچیچ، پترو پروشنکو روسای جمهوری صربستان و اوکراین و نیز مصطفی آکینچی رییس بخش ترک نشین قبرس به عنوان مهمان حضور داشتند.
    پروژه تاناپ از منطقه شاه دنیز ۲ در نزدیکی سواحل خزر شهر باکو پایتخت جمهوری آذربایجان آغاز شده و در ادامه با گذر از خاک گرجستان در خاک ترکیه ادامه یافته و قرار است تا کشور ایتالیا ادامه یابد.
    این کریدور جدید انرژی بین قفقاز ـ آناتولی ـ اروپا با مشارکت ۱۲ شرکت و ۶ کشور و با سرمایه گذاری ۴۰ میلیارد دلاری احداث شده است.
    پروژه انتقال گاز جمهوری آذربایجان به اروپا به ظرفیت ۱۶ میلیارد متر مکعب شامل دو مرحله است که مرحله اول آن موسوم به خط لوله انتقال گاز ترانس آناتولی(تاناپ) به ظرفیت اولیه انتقال ۶ میلیارد متر مکعب گاز به بهره برداری رسید.
    مرحله دوم آن نیز که ترانس آدریاتیک(تاپ) نامیده می شود، به عنوان بخشی از دالان گازی جنوب، قرار است در اواخر سال ۲۰۱۹ میلادی افتتاح شده و نخستین محموله گاز آذربایجان در اوایل سال ۲۰۲۰ میلادی از طریق این خط لوله به اروپا صادر شود که ظرفیت سالانه آن در مرحله نخست ۱۰ میلیارد متر مکعب خواهد بود.
    این خط لوله در خاک ترکیه در دو نقطه اسکی شهیر(مرکز ترکیه) و تراکیا(غرب ترکیه) نقطه خروجی خواهد داشت که منطقه خروجی گاز در اسکی شهیر برای تامین گاز ترکیه در نظر گرفته شده و نقطه خروجی در منطقه تراکیا(استان ادیرنه شهر ایپسالا)، محل اتصال به ادامه طرح به سمت اروپا در خاک یونان خواهد بود.
    طول این خط انتقال گاز در مجموع یک هزار و ۸۵۰ کیلومتر بوده و برای انتقال گاز از طریق آن، هفت ایستگاه تقویت فشار، چهار ایستگاه سنجش و ۴۹ مخزن بزرگ پیش بینی شده و ۱۹ کیلومتر از این خط انتقال نیز از بستر دریای مرمره در غرب ترکیه احداث خواهد شد.
    این خط انتقال گاز که ‘راه ابریشم انرژی’ خوانده شده، بنا به اعلام کارشناسان، بزرگترین پروژه انتقال انرژی قرن نیز محسوب می شود.
    قرارداد طرح احداث خط لوله گاز ترانس آناتولی در سال ۱۳۹۱ امضا شد ولی عملیات اجرایی این طرح مهم با مشارکت ۵۱ درصدی جمهوری آذربایجان(شرکت سوکار) ۳۰ درصدی ترکیه(بوتاش)، ۱۲ درصدی شرکت بریتیش پترولیوم و هفت درصدی شرکت های دیگر از شهریور ماه سال ۹۲ آغاز شد.
    شرکت دولتی سوکار جمهوری آذربایجان مجری این طرح است و شرکت دولتی خطوط لوله نفت و گاز ترکیه(بوتاش) و شرکت سهامی نفت ترکیه(تی.پی.آ.او) شرکای سوکار در اجرای این طرح هستند.
    هدف از راه اندازی پروژه تاناپ، انتقال ۶ میلیارد متر مکعب از گاز جمهوری آذربایجان به بازار داخلی ترکیه و در ادامه صادرات ۱۰ میلیارد متر مکعب گاز باقی مانده از مسیر ترکیه، یونان، آلبانی و ایتالیا به بازار اروپاست.
    پیش بینی می شود ظرفیت پروژه تاناپ در سال ۲۰۲۳ به ۲۴ میلیارد متر مکعب و در سال ۲۰۲۶ نیز به ۳۱ میلیارد مترمکعب افزایش یابد.
    به گزارش مشعل، پس از توسعه فاز دوم میدان گازی شاه دنیز جمهوری آذربایجان، دو هفته پیش دالان گازی جنوب در جمهوری آذربایجان افتتاح شد و با تکمیل بازسازی خط لوله قفقاز جنوبی در خاک آذربایجان و گرجستان و افزایش ظرفیت انتقال آن، گاز صادراتی آذربایجان به خط لوله ترانس آناتولی(تاناپ) در خاک ترکیه تزریق شد.
    در اجرای طرح انتقال گاز جمهوری آذربایجان به اروپا در قالب طرح بزرگ ‘دالان گازی جنوب’ دو مرحله پروژه تعریف شده که در مرحله اول آن موسوم به ترانس آناتولی(تاناپ)، شرکتهای ترکیه ای یکهزار و ۵۲۰ کیلومتر از مجموع ۱۸۵۰ کیلومتر از این خط لوله را احداث کردند.
    این خط لوله گاز منطقه شاه دنیز ۲ جمهوری آذربایجان را به ترکیه منتقل کرده و در ادامه خط لوله تاناپ در مرز مشترک ترکیه و یونان به خط لوله ترانس آدریاتیک (تاپ) متصل شده و گاز جمهوری آذربایجان را به اروپا منتقل خواهد کرد.
    توافقنامه بین دولتی درباره اجرای طرح خط لوله گازی ترانس آدریاتیک (تاپ) در سال ۲۰۱۳ میلادی میان آلبانی، ایتالیا و یونان امضا شده و با اجرای خط لوله ای به طول ۸۷۸ کیلومتر قرار است در سال ۲۰۲۰ میلادی مورد بهره برداری قرار گیرد.
    منطقه شاه دنیز در ۷۰ کیلومتری باکو در دریای خزر، با ۱.۲ تریلیون متر مکعب ذخیره گاز اثبات شده، یکی از حوزه های بزرگ گازی جهان به شمار می رود و تامین گاز این خط لوله از این مخزن انجام خواهد شد.

    لینک کوتاه: https://www.mashalnews.ir/?p=203
    ارسال نظر Cancel Reply

    Instagram Telegram
    تمامی حقوق برای پایگاه خبری مشعل نیوز محفوظ است

    عبارت مورد نظر خود را وارد نمایید