Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    • خانه
    • آرشیو اخبار
    • درباره ما
    • تماس با ما
    Instagram Telegram
    چهارشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۴
    پایگاه خبری و اطلاع رسانی مشعل نیوز
    Home»جدیدترین اخبار» تهران پای میز مذاکره می‌آید؟
    زمان دور بعدی مذاکرات با ایران به روایت آمریکا؛

     تهران پای میز مذاکره می‌آید؟

    مقامات آمریکایی از برگزاری دور جدید مذاکرات با ایران بعد از تجاوز نظامی به حریم ایران خبر می‌دهند.

    با توجه به اعلام آمریکا مبنی بر نابودی برنامه هسته‌ای ایران در پی تجاوز به تاسیسات هسته‌ای ایران، به نظر می‌رسد در مذاکرات با ایران طرف آمریکایی به دنبال توافقی است که حق غنی سازی اورانیوم را از ایران بگیرد. همچنین ممکن است طرف مقابل بر روی موضوع موشکی نیز تمرکز کند.

    به گزارش سرویس بین الملل مشعل نیوز، استیو ویتکاف پس از دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم اسرائیل در کاخ سفید گفت: «دیدار با ایرانی‌ها خیلی سریع اتفاق خواهد افتاد، شاید هفته آینده یا همین حدودها».

    شبکه «الجزیره» به نقل از وی گزارش داد: «ما بالاخره شانس رسیدن به توافق [آتش‌بس در غزه]را داریم. امیدوارم خیلی سریع اتفاق بیافتد».

    دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا نیز در دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم اسرائیل مدعی شد: «زمان مذاکرات بعدی با ایران مشخص شده است. ایران ضربات سهمگینی تحمل کرده است. همه تأسیسات هسته‌ای ایران نابود شده‌اند. از بزرگترین بمب‌های غیرهسته‌ای در طول تاریخ علیه ایران استفاده کردیم. این حملات من را یاد حملات هسته‌ای ترومن به ژاپن انداخت. این حملات به جنگ پایان داد.»

    تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

    او در پاسخ به سوالی درباره حمله دوباره آمریکا به ایران مدعی شد: «امیدوارم مجبور نشویم چنین کاری کنیم. ایران خواستار مذاکره و توافق است. در مقایسه با ۲ هفته پیش موضع ایران بسیار تغییر کرده است. به‌زودی درباره مذاکرات تازه با ایران خواهید خواند.»

    ترامپ درباره جنگ ۱۲ روزه ادعا کرد: «این چند روز، چند روز خوبی نبود. در پایان، ایران به ما گفت که چه زمانی به پایگاه ما حمله خواهد کرد. آنها به ما احترام گذاشتند و قدردان اقدام ایران هستم. همه سربازان خود را از پایگاه خارج کردیم. همه موشک‌های ایران منهدم شدند. شرایط سختی بود. در خاورمیانه شرایط آرام خواهد گرفت. اکنون همه به آمریکا و اسرائیل احترام می‌گذارند.»

    این در حالی است که اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجه ایران ادعای ترامپ در خصوص درخواست ایران برای ملاقات با آمریکایی‌ها را رد کرده است.

    پیش از این، کارولین لیویت سخنگوی کاخ سفید روز دوشنبه به وقت محلی در نشست خبری با خبرنگاران در کاخ سفید ادعا کرد: ایالات متحده «مستقیم و غیرمستقیم» با ایران در مورد توافق در تماس است.

    سخنگوی دولت دونالد ترامپ افزود: استیو ویتکاف، فرستاده کاخ سفید به خاورمیانه، قصد دارد اواخر این هفته برای پیشبرد مذاکرات به سمت آتش‌بس در غزه، که همچنان اولویت اصلی ترامپ در خاورمیانه است، به دوحه سفر کند.

    در خصوص مذاکره با آمریکا، مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور ایران در گفت‌و‌گو با تاکر کارلسون خبرنگار آمریکایی گفته است: ما بر سر میز مذاکره بودیم. در حال گفت‌و‌گو بودیم و رئیس‌جمهور آمریکا برای ایجاد صلح ما را دعوت کرده بود. در آن جلسه به ما گفتند تا زمانی که ما اجازه ندهیم، اسرائیل حمله نخواهد کرد. اما در جلسه ششم، در حالی‌که ما همچنان در حال مذاکره بودیم، عملاً روی میز مذاکره بمب انداختند و دیپلماسی را نابود کردند. با این حال، درباره نظارت، بدون تردید آماده‌ایم مجدداً وارد گفت‌و‌گو شده و راستی‌آزمایی کنیم. ما هرگز از راستی‌آزمایی فرار نکرده‌ایم و آمادگی داریم که باز هم بررسی انجام شود، ولی متأسفانه، در پی حمله آمریکا به تأسیسات هسته‌ای ما، بسیاری از تجهیزات و اماکن تخریب شده و دسترسی به آنها به سادگی ممکن نیست. باید صبر کنیم تا ببینیم آیا امکان دسترسی مجدد وجود دارد یا خیر.

    وی مذاکره را به یک شرط وابسته و اعلام کرد: ما با مذاکره مشکلی نداریم. اما فجایعی که رژیم صهیونیستی در منطقه و کشور ما رقم زده، از جمله ترور و به شهادت رساندن فرماندهان ما در خانه‌هایشان – که جنایت جنگی محسوب می‌شود – و شهادت دانشمندان‌مان همراه با خانواده و فرزندان‌شان، کشتار بی‌گناهان و بمباران زنان باردار، وضعیت را بحرانی کرده است؛ رژیم صهیونیستی برای اینکه یک نفر را بکشد، یک ساختمان‌ها را بر سر مردم آوار کرده! امیدواریم پس از عبور از این بحران، باز بتوان به میز مذاکره بازگشت. البته این نیازمند یک شرط است: اعتماد به روند گفت‌و‌گو. نباید در میانه گفت‌و‌گو، مجدداً به رژیم صهیونیستی اجازه حمله داده شود و آتش جنگ آغاز گردد.

    عباس عراقچی وزیر خارجه ایران نیز در خصوص مذاکره با ایران گفته است: «در حال مذاکره با آمریکا بودیم، اسرائیل حمله کرد. در حال مذاکره با اروپا بودیم، آمریکا حمله کرد. چگونه می‌توان به میزی بازگشت که آمریکا و اسرائیل آن را بار‌ها ویران کرده‌اند؟»

    با این وجود وزیر خارجه ایران اعلام کرده است: مذاکره نه امری مقدس است و نه امری مذموم؛ بلکه پدیده‌ای است که بر اساس محاسبه هزینه و فایده و با توجه به منافع ملی درباره آن تصمیم‌گیری می‌شود. اگر منافع ما اقتضا کند که مجدداً وارد شویم، به‌هرحال تصمیم گرفته خواهد شد و وارد خواهیم شد.

    عراقچی همچنین گفته است: ما یک تجربه بسیار سنگین با آمریکایی‌ها داریم؛ این‌که آنها در میانه مذاکره، به خود مذاکره خیانت کردند. این تجربه قطعاً در تصمیم‌گیری‌های بعدی ما تأثیرگذار خواهد بود. اما آن تصمیم‌گیری، نهایتاً بر اساس مصلحت مردم ایران گرفته خواهد شد، نه بر اساس احساسات، و نه بر اساس هیچ ملاحظه سطحی یا زودگذر دیگر.

    با توجه به اعلام آمریکا مبنی بر نابودی برنامه هسته‌ای ایران در پی تجاوز به تاسیسات هسته‌ای ایران، به نظر می‌رسد در مذاکرات با ایران طرف آمریکایی به دنبال توافقی است که حق غنی سازی اورانیوم را از ایران بگیرد. همچنین ممکن است طرف مقابل بر روی موضوع موشکی نیز تمرکز کند.

    image_pdfimage_print
    https://www.mashalnews.ir/?p=18021
    ارسال نظرات Cancel Reply

    Instagram Telegram
    تمامی حقوق برای پایگاه خبری مشعل نیوز محفوظ است

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.