Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    • خانه
    • آرشیو اخبار
    • درباره ما
    • تماس با ما
    Instagram Telegram
    یکشنبه ۲۵ خرداد ۱۴۰۴
    پایگاه خبری و اطلاع رسانی مشعل نیوز
    خانه»یادداشت و مقالات»محمد جعفری:|تقویت صنایع پایین‌دستی پتروشیمی، گره‌گشای اشتغال در پارس جنوبی

    محمد جعفری:|تقویت صنایع پایین‌دستی پتروشیمی، گره‌گشای اشتغال در پارس جنوبی

     

    Image result for ‫صنایع پایین‌دستی پتروشیمی‬‎

    تقویت صنایع پایین‌دستی پتروشیمی، گره‌گشای اشتغال در پارس جنوبیخلیج فارس: اخیرا مشکل اشتغال در پارس جنوبی بیشتر خبرساز شده؛ اتفاقی که از اعتصابات کارگری، اعتراض به وضعیت دستمزد تا نیروهای اخراجی سازمان منطقه ویژه و شرکت‌های پیمانکاری را در برمی‌گیرد.

    در چند ماه اخیر یکی از موضوعاتی که در صدر اخبار منطقه پارس‌جنوبی خودنمایی کرده و می‌کند مشکل اشتغال و نیروی کار در این منطقه صنعتی است.

    این وضعیت طیف وسیعی از مسائل را شامل می‌شود، اعتصابات کارگری، اعتراض به وضعیت دستمزد، مشکلات کارگران اخراجی سازمان منطقه ویژه و شاغلان شرکت‌های پیمانکاری در فازها، از جمله این خبرها بوده‌ است.

    در چرخه عمر همه پروژه‌هایی با قالب طراحی- ساخت در زمان شروع به‌ کار پروژه، با توجه به اهمیت مدیریت زمان و نیز کم کردن هزینه‌های حین کار سعی در انجام کار در کمترین زمان ممکن است که یکی از راه‌ها آن افزایش نیروی کار و بالابردن ساعت‌های فعالیت پروژه است.

    طبیعتاً بعد از اتمام کار در پروژه‌های طراحی و ساخت و حتی پروژه‌های ساخت به‌ تنهایی و همزمان با مرحله بهره‌برداری نیاز به کثرت نیروی انسانی کاهش یافته و بسیاری از افراد شاغل در پروژه دچار ریزش خواهند شد. در سال‌های اخیر یکی از عمده مسائل و منشا اعتراضات و اعتصابات کارگری در پارس‌جنوبی همین موضوع بوده است.

    البته استخدام‌های بی‌مجوز و خارج از چارچوب نیز قسمت عمده‌ای از اعتراضات را شامل می‌شود که در این نوشته کنکاش در آن مدنظر نیست.

    نیروی کاری که در مدت ساخت پروژه به فعالیت مشغول بوده مبنا و زیربنای زندگی خود را با توجه به آن درآمد بنا نهاده و کلیه برنامه‌ها و اهداف مالی زندگی خود را براساس آن برنامه‌ریزی می نماید. این فرد پس از اتمام پروژه و تعدیل نیرو همه آمال و آرزوها را نقش برآب دیده و باید فشار خانواده، جامعه، موسسات مالی و… را تحمل نماید. این تاب را آستانه‌ای است و تحمل این همه فشار را حدی. البته با عنایت به این  موضوع که تفاوت تعداد نیروها در مدت ساخت و بهره‌برداری مشخص است، متولیان امر چه در آن صنعت و چه سایر دست‌اندرکاران باید در ماه‌های آخر بخش ساخت فکری به حال مازاد نیرو کرده تا منشا نارضایتی‌های بعدی نگردد.

    راه‌کاری که برای همه موضوعات بالا می‌تواند راه‌گشا باشد گسترش صنایع پایین‌دستی صنایع گاز و پتروشیمی منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس است که با توجه به مشوق‌ها و امتیازات مناطق آزاد و ویژه معادله‌ای دوسر برد است که در آن هم صاحبان صنایع و سرمایه‌گذاران منتفع خواهند شد و هم نیروی کار به اشتغالی پایدار و با دامنه امنیت بالا دست پیدا خواهند کرد و مشکل اکثر نیروهای کار در استان بوشهر و حتی استان‌های همجوار حل خواهد شد.

    سرمایه‌گذار صنایع پایین‌دستی متناسب با این منطقه می‌تواند در طیف وسیعی از تولید فعالیت نموده که شامل تولید قطعات ریز پلاستیکی تا جمع‌آوری گازهای مازاد و نانوتکنولوژیکی و سایر صنایع مرتبط با تولیدات این منطقه صنعتی است.

    باتوجه به ماهیت خصوصی صنایع پایین‌دستی و فاصله‌داشتن از بوروکراسی وقت‌گیر و در عین‌ حال فربه دولتی، بهره‌وری و کیفیت خود به‌ خود در این صنایع ریشه دوانده و اصل رقابت‌پذیری به جای انحصار حرف اول تولید را خواهد زد.

    زمین‌های فراوان و قطعه‌بندی شده، امکانات زیرساختی مناسب و آماده، وجود مواد اولیه و زنجیره تامین سهل، معافیت‌های مالیاتی و سابر مشوق‌ها و نیز بودن پایانه بار و مسافر، بندر و اسکله، فرودگاه و سایر امکانات مواصلاتی تکه‌هایی از این پازل اکنون رها شده به حال خود است که در صورت فراهم‌شدن زمینه حضور سرمایه‌گذاران در این منطقه تکمیل آن در آینده‌ای نزدیک دور از دسترس نیست.

    لینک کوتاه: https://www.mashalnews.ir/?p=1052
    ارسال نظر Cancel Reply

    Instagram Telegram
    تمامی حقوق برای پایگاه خبری مشعل نیوز محفوظ است

    عبارت مورد نظر خود را وارد نمایید