مدیر طرحهای شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: با هدف جلوگیری از خام فروشی و تولید محصولات با ارزش افزوده بیشتر ۲ طرح جدید پتروشیمی تا پایان امسال به طور رسمی راه اندازی می شوند.
به گزارش مشعل؛ ظرفیت نصب شده صنعت پتروشیمی با راه اندازی طرح های جدید اکنون به ۶۴ میلیون تن در سال رسیده است که با راه اندازی طرح های جدید افزایش بیشتری می یابد.
هم اکنون ۵۴ مجتمع فعال و ۳۴ طرح با پیشرفت بالای ۲۰ درصد در صنعت پتروشیمی کشور وجود دارد که با راه اندازی آنها ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی تا پایان برنامه ششم توسعه به بیش از ۱۰۰ میلیون تن در سال خواهد رسید.
در ماه های اخیر روند ساخت و توسعه طرح های پتروشیمی شتاب گرفته به طوری که بزودی شاهد راه اندازی طرح های جدید خواهیم بود.
بر این اساس، وزارت نفت به نقل از مدیر طرحهای شرکت ملی صنایع پتروشیمی اعلام کرده است: پتروشیمی کاوه و فاز نخست پتروشیمی بوشهر تا پایان امسال راه اندازی می شوند.
«علیمحمد بساقزاده» گفت: پتروشیمی متانول کاوه هماکنون تولید آزمایشی خود را آغاز کرده و در مرحله راهاندازی است که امیدواریم پس از تولید آزمایشی و نهایی تا پایان سال به بهرهبرداری برسد.
وی با اشاره به اینکه پتروشیمی کاوه، بزرگترین واحد تولید متانول جهان است، افزود: این واحد ظرفیت تولید روزانه هفت هزار تن محصول را داراست.
مدیر طرحهای شرکت ملی صنایع پتروشیمی به افتتاح فاز نخست پتروشیمی بوشهر تا پایان امسال اشاره کرد و افزود: فاز نخست این مجتمع شامل واحدهای متانول، استحصال اتان و شیرینسازی گاز است که پیشراهاندازی دو واحد نخست پایان یافته است.
بساقزاده با بیان اینکه تنوع محصولات درآمدزا در صنعت پتروشیمی بالاست، گفت: سعی بر این است که با استفاده از فناوریهای روزآمد صنعت، پیشرفت طرحها براساس برنامههای پیشبینی شده انجام شود.
وی تصریح کرد: صنعت پتروشیمی ثابت کرده است که شرایط سخت تأثیری در توسعه آن ندارد و پروژههایی در صنعت پتروشیمی در تحریم اولیه کشور آغاز شد که در آغاز دور دوم تحریم علیه ایران، به مرحله بهرهبرداری رسیدند.
بساقزاده با اشاره به اینکه سعی بر این است که پیشرفت طرحها و توسعه صنعت پتروشیمی از شرایط بینالمللی کشور تاثیر نپذیرد، گفت: پتروشیمی مرجان و فاز سوم پتروشیمی پردیس از نمونه طرحهای این صنعت هستند که در آغاز تحریم اولیه علیه ایران آغاز و خوشبختانه به بهرهبرداری رسیدهاند و هماکنون در مدار تولید قرار دارند.
مجتمع پتروشیمی متانول کاوه در زمینی به مساحت ۲۲۰ هکتار در سواحل غربی شهرستان دیر استان بوشهر با ظرفیت تولید روزانه هفت هزار تن متانول است.
پتروشیمی بوشهر با ظرفیت سه میلیون تن محصول در سال اجرا میشود که شامل واحدهای اتان، اتیلن، برشهای سهکربنه، متانول، گوگرد، پلیاتیلن سبک و سنگین خطی، اسید استیک است.
این واحدها با هدف تولید سالانه یک میلیون و ٦٥٠ هزار تن متانول، یک میلیون تن الفین، ۵۵۰ هزار تن اتیلن گلیکول، ٣٠٠ هزار تن پلیمر سنگین و سبک و ۳۰۰ هزار تن اسید استیک اجرا میشود.
پتروشیمی بوشهر در فاز ۲ عسلویه در زمینی به مساحت ۶۲ هکتار اجرا میشود.
بر اساس اين گزارش؛ مجموع ارزش پارسال محصولات پتروشیمی تولیدی در کشور ۱۷ میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار بود که حدود ۱۲ میلیارد دلار مربوط به صادرات می شد.
ارزش محصولات پتروشیمی عرضه شده در بازارهای داخلی نیز پنج میلیارد دلار بود.